queen with ark thumbnail
Earth Charter

Visit the source of this article at http://www.blikopnieuws.nl/bericht/15205

Article by Blik op Nieuws, Netherlands

Dec 2, 2005

Amsterdam - Koningin Beatrix was woensdag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam aanwezig bij de bijeenkomst Vijf jaar Earth Charter. Het Earth Charter is een handvest om een rechtvaardige, duurzame en vreedzame toekomst te creŽren voor de huidige jeugd en volgende generaties. Tijdens de jubileumbijeenkomst nam de Koningin het eerste exemplaar van het boek 'Het Earth Charter in actie: naar een duurzame wereld' in ontvangst.

Het Earth Charter-document is samengesteld na een wereldwijde consultatie van duizenden mensen en honderden organisaties. Het werd, in aanwezigheid van Koningin Beatrix, in juni 2000 in het Vredespaleis in Den Haag gelanceerd.

Vanwege de grote betrokkenheid van het Nederlandse koningshuis bij het Handvest en bij duurzame ontwikkeling staat het evenement mede in het teken van het Zilveren Regeringsjubileum.

Tijdens de bijeenkomst kwamen de praktijk en de toekomst van het Earth Charter aan de orde in werkgroepen, presentaties en culturele manifestaties. Ook werd de eerste Earth Charter Award uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die bijzonder succesvol is geweest in het uitwerken van het Handvest op lokaal of nationaal niveau.

De symbolische bewaarplaats voor het Handvest is de Ark of Hope. Deze esdoornhouten kist, sinds de zomer te zien in het KIT Tropenmuseum in Amsterdam, is beschilderd met religieuze en profane symbolen, planten, dieren en kinderen. Een op handgemaakt papyrus geschreven kopie van het Handvest wordt in de ark bewaard, samen met door kunstenaars en kinderen vervaardigde boeken met getekende en geschreven impressies van een betere wereld.

De winnaars van de kindertekenwedstrijd overhandigden hun tekening aan de Koningin als bijdrage aan haar Ark of Hope-boek. Koningin Beatrix heeft zelf het ontwerp voor de boekomslag gemaakt.


Published: Thursday, March 09, 2006.
Story By: Blik op Nieuws, Netherlands
copyright © 2001 - 2009 Ark of Hope